Лидерът на БСП със силен коментар за атаките на ГЕРБ към президента Радев

Ninova bTV

За пореден път г-н Цветанов отправя обвинения (срещу президента) в едни от най-тежките престъпления по Наказателния кодекс – срещу Републиката“.

Така лидерът на БСП Корнелия Нинова коментира пред bTV поредния публичен скандал между втория човек в ГЕРБ и президента Румен Радев.

Атаката срещу Радев е стратегия на ГЕРБ“, заяви Нинова.

Това е координирана атака. Острието ѝ е Цветанов, а причината е страхът от авторитета и рейтинга на президента“, каза председателят на социалистите.

Заради този човек (Цветанов, бел. ред.) сме осъждани многократно в Страсбург. В последния доклад на Държавния департамент на САЩ видяхте ли какво пише? На близо милиард сме осъдени заради такива изказвания, а заради него  – няколко пъти“, твърди Нинова.

Кога Министерският съвет ще предяви претенции към Цветан Цветанов да си плати от джоба парите, които българският народ е платил заради такива изказвания?!”, попита тя.

Помолена за оценка на управлението на кабинета “Борисов 3”, Нинова отговори, че с една дума може да го обобщи като “нестабилност” – в коалицията, в обществото.

ГЕРБ “не искат да видят, че хората са недоволни и ги критикуват. Цензура, диктатура, ограничаване на свобода на словото – пише го и в доклада на Държавния департамент на САЩ“. Така лидерът на БСП обясни причината за скандала, при който представители на протестиращи хора с увреждания не бяха допуснати в Народното събрание през миналата седмица.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme