Стефан Софиянски: Задържаната Иванчева от “Младост” не може да спре нищо, което кметът на София Фандъкова иска да стане

rsz_ivancheva_arest_sofia_kmet_mladost

Няма нещо, което кметът на София Йорданка Фандъкова да не може да разреши, ако някой районен кмет като Десислава Иванчева откаже. Така бившият кмет на София Стефан Софиянски, управлявал столицата 10 години, коментира пред bTV обясни бездействието на Столична община по повод конфликта в район “Младост”.

Sofianski

Стефан Софиянски поясни, че по принцип един районен кмет няма правомощия да придвижва преписки за големи строежи. Това е в правомощията на Столична (голяма) община, на кмета Йорданка Фандъкова и на главния архитект на Стлочина община.

Всички големи обекти са приоритет на направление „Архитектура и градоустройство” към Столична община. Иванчева няма право да спира обекти по принцип, но нямам представа защо й са разрешени допълнителни правомощия. Зная, че е получила, но дали от Столичен общински съвет или от кмета на София, не зная.
Няма нещо, което кметът на София да не може да придвижи, ако някой районен кмет откаже – в случая Фандъкова е можела сама да придвижи онези преписки, които Иванчева била отказала“, коментира Софиянски.

Той заяви още, че е притеснително твърдението, че само един бизнесмен се е разбунтувал на установен стил на работа. Софиянски смята, че през последните 10 години управлява ГЕРБ, които са наложили този стил.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme