Младежи от Европейския съюз шокирани от реч на Борисов, не им позволили да му задават въпроси

Borisov rech pred mladezgi

“Европейска младежка конференция под патронажа на българското европредседателство остави горчив вкус”.

Статия с това заглавие беше публикувана от влиятелното издание “Euroactiv”. Тя критикува органидаторите на конференцията на Европейския младежки форум. Тя се проведе през миналата седмица в София. Участници в събитието са останали крайно недоволни от различни организационни недоразумения, както и от отношението на нашите управляващи към тях.

Подобни форуми се правят от всяка държава, която е председател на Европейския съюз. У нас организационната част била поета от Министерството на младежта и спорта.

На събитието в Националния дворец на културата в София присъстваха и премиерът Бойко Борисов, представители на Европейската комисия, на българското Министерство на младежта и спорта, както и делегати от ООН.

От какво се оплакват европейските младежи?

Лидерът на Европейския младежки форум Луис Алварадо започна гневно своята реч с порицание към българските организатори. Според него нашето събитие е “пример как не трябва да се правят нещата“. Алварадо каза, че младежите със символични доходи е трябвало да си платят за самолетните билети, за да присъстват на конференцията. От нашето председателство им съобщили, че чак след това ще им възстановят парите. Това се случва за първи път, твърди Алварадо. Средствата за самолетните билети и други разходи на участниците във форума били осигурени от Европейския съюз, твърди изданието epicenter.bg.

Речите и изказванията на гостите, поканени от министерството на европредседателството, също не се понравили на младежите, защото били прекалено политически. 

На младите хора не била дадена възможност, за да се изкажат. Те трябвало да изслушат речта на Борисов, без да му задават въпроси след нея. Когато тя приключила, официалните лица от българска страна си тръгнали.

Тук сте, за да говорите с нас, а не НА нас“, обърна се задочно към Борисов лидерът на Европейския младежки форум. Луис Алварадо каза, че младежите от Европейския съюз били шокирани, когато Борисов наставнически ги призовал да създавата повече деца.

 Лесно му е да го каже, като не е част от първото поколение, което ще живее по-зле от своите родители“, казва Алварадо.

Българският представител в тази младежка организация Райчо Райчев също сподели недоволството си. Пред offnews.bg той казал, че въпроси към българския премиер имали право да зададат само поставени лица. Райчев твъди, че в залата имало клакьори – младежи, които ставали по команда, за да аплодират речта на Бойко Борисов.

Райчев добави и че не е имало добре подготвен превод за глухонемите участници във форума.

Партито – танцьорки, алкохол и махмурлук

Освен организацията в НДК – партито след конференцията също оставило горчив вкус у европейската младеж. Още по време на савия форум им предложили безплатен твърд алкохол. Той се леел и в бара, в който ги поканили. Там имало полуголи момичета, които танцували върху маси. А ние обсъждахме борбата с дискриминацията по полова принадлежност, оплакват се младежи от Европейския съюз.

Euractiv са получили коментар от говорителя на Българското председателство на Съвета на ЕС Елица Златева. Тя казва, че конференцията на европейските младежи се била провела по всички правила.

Относно липсата на млади хора Златева казва, че са организирали 11 работни панела с участието на младежи.

Президентът на Националния младежки форум на България и президентът на Европейския младежки форум бяха активни участници през цялото време“, добавя Златева.

Относно проблема със самолетните билети пък коментарът й бил, че с този модел на възстановяване на разходите се предлагал по-гъвкав модел на запазване на места за различни полети, каквото и да означава това?!

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme