Нинова обясни защо ГЕРБ атакуват президента Радев

rsz_radev_ninova

ГЕРБ се страхуват от авторитета на президента Радев и поради това го атакуват в публичното пространство. Това заяви пред БНР лидерът на БСП Корнелия Нинова.

ГЕРБ не приемат, че загубиха една институция с победата на Радев на президентските избори. Те не могат да приемат, че може да има институция, която да не им е послушна. Борисов и Цветанов атакуваха в синхрон президента Радев по време на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). Виждам стратегия за сваляне на авторитета на Радев, но тя има обратен ефект“, заяви Нинова.

Тя сподели, че се е изненадала от изявлението на Цветанов след края на КСНС, защото на Съвета и дума не е ставало за излизане от ЕС и НАТО.

Припомняме, че след Консултативния съвет за национална сигурност, който се проведе при президента, вторият човек в ГЕРБ го обвини, че се опитал да прокара проруска позиция за войната в Сирия.

Radev Cvetanov april 2018

Цветанов каза, че президентът е предложил текст на декларация, която “ако я видите, ще се убедите, че само трябваше да излезем пред вас и да кажем, че започват стъпки за излизане от Европейския съюз и НАТО“. От Президентството отрекоха. Те определиха като “манипулативни” твърденията на Цветанов.

Във тази връзка Нинова заяви днес пред БНР, че ГЕРБ налагат мнението, че те са европейци, а всеки, който говори нещо различно, е антиевропеец.

Тя подкрепи думите на президента Радев, че трябва да се промени статуквото и държавата да се управлява на светло. “Промяната може да се случи и да започне с прозрачност, информираност и да е на светло. И всеки да понесе отговорност, ако е престъпил закона“, категорична е лидерът на БСП.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...
  1. С ВАС и…..ЗА ВАС сме ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ!!!!! НЕ им отстъпвайте с нищо!!!!!!!! ГЕРБ са абсолютни ПРЕДАТЕЛИ на Българските интереси!!!!!!!!!!!! Желая ВИ УСПЕХ !!!!!!!!!!!!!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme