Национално представително изследване: Ето кой губи от атаките срещу президента Радев

Cvetanov Radev Borisov

Кризата в Сирия, която противопостави двете световни суперсили – САЩ и Русия, увеличава страховете на българите, че новата Студена война може да прерасне в “гореща”. Това показват данните от последното национално представително изследване на социологическата агенция “АФИС”.

Социолозите отчитат, че само 11% от анкетираните смятат, че България трябва да застане на страната на Запада, а общо 25% – на страната на Русия.

balgari Rusia Zapad

Геополитическата криза оказва силно влияние на доверието към някои основни институции и водещи политически лидери.

Рязък спад на доверието е регистрирано спрямо Европейския съюз и Българската армия – съответно с 9 и 5 пункта и то само в рамките на последния месец. Хората асоциират армията с коалиционното правителство на Борисов и с военния министър Каракачанов, на чийто “патриотизъм” вярват все по-малко граждани, категорични са анализаторите.

За сметка на това с 5 пункта се е покачило доверието в президентската институция. Оказва се, че разгорещената размяна на реплики между държавния глава Румен Радев и лидера на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов повишава доверието към президента и го понижава към неговия опонент.

afis.bg

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

 

 

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme