Президентът Румен Радев се срещна с българина, който спаси през миналата година

rsz_prezident_radev_sreshta_chovek_montana

Президентът Румен Радев днес посети Монтана и се срещна с местния жител Иво Богданов. Той лежа 7 години в затвор в Гърция по измислено обвинение. Мъжът беше освободен само благодарение на намесата на нашия държавен глава.

Преди години братята Иво и Константин Богданови от Монтана са затворени в Гърция. Те са обвинени в убийството на полски гражданин. Негов работодател заявил пред съда, че лично му е дал заплата, след “като е убит”. Гръцките магистратите обаче не взели под внимание тези показания. Те осъдили Иво Богданов на доживотен затвор. Той не е бил освободен, дори когато роднини на “убития” обявили пред гръцките власти, че той е починал в местна болница. Оказва се, че полският гражданин Ричард Ханускевич умира 6 години и половина, след като двамата братя са осъдени за убийството му.

Единият брат – Константин, е освободен под гаранция, но другият – Иво, остава в затвора. Той беше освободен благодарени на президента Румен Радев. Това стана, когато той беше на официално посещение в Гърция през юни миналата година. Държавният ни глава се застъпи за Богданов пред гръцките институции на най-високо равнище и нашият сънародник беше освободен. Той се завърна в България в края на юли миналата година.

Днес Румен Радев се срещна с Иво Богданов и с неговото семейство. Хората с вълнение благодариха отново на президента.

Държавният глава разговаря и с кмета на Монтана Златко Живков

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme