Вицепрезидентът Йотова за Цветан Цветанов: Неговата работа е да следи какво казва президентът и да го ругае публично

Cvetanov Radev Borisov

Няма война между институциите. Има истини, които българското общество чува от страна на президента. Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова пред bTV по повод разменените остри реплики между президента Румен Радев и втория човек в ГЕРБ – Цветан Цветанов.

Г-н Цветанов това работи – от президентските избори насам неговата работа е да следи какво казва президентът, да го ругае публично, служейки си с квалификации, които не правят чест на нито един политик„, каза Йотова.

rsz_iotova

„С г-н Радев сме избрани мажоритарно – г-н Цветанов дори не спечели преференциалния вот във Велико Търново”, допълни тя.

По думите ѝ – изказването на Румен Радев за „тъмната площадка” се потвърждава и от докладите на Европейската комисия. Част от тази „тъмна площадка” е и сделката за ЧЕЗ.

Лекцията, която изнесе президента, имаше много достойнства. Тезите в нея бяха подкрепени и от Европейската комисия. Нима не е истина, че не сме най-бедната държава в ЕС? За каква Еврозона говорим при положение, че голяма част населението живее под прага на бедността? 

Министър-председателят Борисов може да посъветва всички, които участват в сделката за ЧЕЗ, не да се отчитат пред президента, а пред българската общественост. Да се реагира така пожарно не е достойно. Нека видим откога премиерът не е ходил на парламентарен контрол. Нека видим как отговарят министрите на парламентарен контрол. Нека видим какво казва бизнеса за обществените поръчки„, призова Йотова.

Гражданите искат осветяване по случая с продажбата на ЧЕЗ. В случая няма война между институциите, а истини които обществото чува от президента. Това, което той казва ни го споделят българските граждани. След лекцията на  президента Радев в УНСС ни се обадиха много хора, които искат още да се освети тази строителна площадка. Надявам се разговорът по тази важна тема да продължи в обществото и да стане по-конкретен„, посочи вицепрезидентът Илияна Йотова.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme