Росен Плевнелиев с нова атака към президента, трябвало да се определи с кого е

Plevneliev bTV za prezidenta Radev

Президентът Румен Радев трябва да се определи, а не да стои разкрачен – дали е с Русия или с Европейския съюз“. Това заяви бившият държавен глава Росен Плевнелиев пред  bTV.

Според него ако настоящият президент продължи да се държи по същия начин, “няма да има тежест в Европейския съюз“.

Ако реши да върви на Изток, трябва да се определи”, посъветва Плевнелиев .

Той каза още, че “не един и двама президенти” са му се обаждали да му кажат, че Радев се опитва да внесе разделение в Европейския съюз.

Едно от нещата, които казаха е, че Радев говори едно с тях на четири очи, а се случва съвсем друго на гласуванията по повод санкциите срещу Русия“, поясни Плевнелиев. Той не пожела да каже точно с кой е разговарял.

Бившият президент коментира и скандала около срещата на държавния ни глава с руския патриарх Кирил. “Държавността започва от президентската институция, която е гарант за баланса и спазването на правилата от всички. Когато президентът не води протокол от срещата с патриарха, когато българският президент коленичи и целува ръка, това тотално разрушава устоите на българската държавност“, каза Плевнелиев.

Бившият президент се заяде с настоящия и със следните думи: “Радев бос, по мускули, по потник, роклята на Първата дама не са неща, които не помагат на българската държавност“.

btvnovinite.bg

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme