Вицепремиерите Валери Симеонов и Красимир Каракачанов искат хората отново да се тровят с цигарен дим по заведенията

rsz_valeri_simeonov_karakachanov

“Видният патриот” и вицепремиер Валери Симеонов през седмицата обяви, че неговата партия НФСБ щяла да внесе законопроект за отпадане на забраната за тютюнопушене в заведенията.

Идеята била да „се възстанови старият режим” – тоест в заведения за хранене да може да се пуши в определени помещения, “оборудвани с вентилационна система”. Това на практика означава, че в по-малките заведения ще се пуши „на воля”, а в по-големите, ако благоволят собствениците, ще има малки помещения за непушачи. Преди, когато в сила беше така нареченият стар режим, в много ресторанти тези помещения бяха “най-забитите” – на много места без прозорци.

cigari pushene

Предложението на Валери Симеонов днес беше подкрепено и от друг „виден патриот” – вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

В неговата идея има много здрав разум!”, каза Каракачанов пред БНР. Той подкрепи “тезата” на Симеонов, че въпреки забраната в много заведения се пушело. Поради това трябвало да я отменят, защото според Каракачанов забраната била – представете си, лицемерие.

Интересното е – какво патриотично има в това да върнат пушенето, та двамата „видни” патриоти така пламенно се застъпват за това. Или нещо друго ги кара да правят това?!

Ако върнат официално пушенето в заведенията, ще водите ли децата си там? Разни истински лицемери разправят, че там не било място за деца, но кафенетата, пицариите и много ресторанти са пълни със семейства с деца. А хората, които имат заболявания на дихателната, сърдечно-съдовата… система – и те ли не трябва да посещават заведения?!

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme