Тръмп се хвали с ударите в Сирия, Путин му отговори

putin-trump-3

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че въздушните удари срещу Сирия са били “перфектно осъществени“. Той обяви “мисията за изпълнена“.

Перфектно осъществен удар снощи. Благодаря на Франция и Обединеното кралство за тяхна мъдрост и мощта на техните превъзходни армии. Резултатът не можеше да е по-добър. Мисията е изпълнена!“, написа Тръмп в социалната мрежа “Туитър”.

Действията на Съединените щати в Сирия нарушават международното право, още повече задълбочават хуманитарната катастрофа и носят страдание на цивилното население“. Това заяви руският президент Владимир Путин по повод ракетните удари срещу Сирия.

Той каза, че тази атака може да предизвика нова бежанска вълна.

САЩ – с подкрепа на своите съюзнициq нанесоха ракетен удар по обекти на въоръжените сили и на гражданската инфраструктура на Сирия. Без санкция от страна на Съвета за сигурност на ООН – в нарушение на устава а Световната организация, на нормите и принципите на международното право, е извършен акт на агресия срещу суверенна държава, която се намира начело в борбата срещу тероризма”, коментира още Путин.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme