Ето как Русия отговори на ракетните удари срещу Сирия

Siria raketen udar 14 april 2018

САЩ и техните съюзници са нанесли ракетен удар по Сирия в момент, в който страната е получила шанс за мирно бъдеще. Това обяви говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Зад тези действия стоят тези, които претендират за морално лидерство на този свят, заявяват за своята изключителност“, заяви Захарова.

Белият дом заяви, че увереността в химическата атака е основана на “медиите, съобщенията за симптомите, видео и фото, а също така от заслужаваща доверие информация“, отбеляза тя.

Посланикът на Русия в САЩ Анатоли Антонов предупреди, че ще има последствия за американските военни след ударите срещу Сирия.

Предварителният сценарий се прилага. Отново, ние сме заплашвани. Предупреждаваме, че подобни действия няма да бъдат оставени без последствия“, каза Антонов.

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че нито една от изстреляните от САЩ или техните съюзници крилати ракети не е поразила зоната за отговорност на подразделенията на руските ПВО, които пазят руските военни бази в Сирия – в Тарсус и Хмеймим.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme