Скандалната продажба на ЧЕЗ: Искат голямо увеличение на цената на тока

visoko naprezgenie

Огромен скандал се задава отново покрай Гинка Върбакова. Дружеството, което тя е на път да придобие – ЧЕЗ, е поискало от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) сериозно увеличение на цената на тока.

От ЧЕЗ настояват за вдигане с 51% на нощната тарифа на тока, за “скок” с 35% на цената за достъп, за увеличение с 34% на цената за пренос, както и с 5% на дневната тарифа.

Тези факти съобщи лидерът на БСП Корнелия Нинова. Ако КЕВР угоди на искането на ЧЕЗ, то това би било нечувано досега увеличение на електроенергията в страната. То ще повлече след себе си драстично поскъпване на цените в много сектори от икономиката и “ще удари сериозно по джоба” обикновените хора.

Стои ли правителството зад продажбата на ЧЕЗ България на Гинка Върбакова и народът ли ще плати сметката на задкулисието?“. Този въпрос зададе лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя  публикува във Фейсбук отговора на председателя на КЕВР Иван Иванов на нейно писмо с питане – “Какво увеличение на цената на тока за бита е поискано от “ЧЕЗ разпределение България” и “ЧЕЗ Електро България” от 01.07.2018?“.

Обръщам внимание, че искането е от 30.03.2018 година и досега е крито. Другите енергоразпределителни дружества обявиха официално исканията си“, пише Нинова.

На многократните ни въпроси за ЧЕЗ бяха давани мъгляви отговори. Бяхме обвинявани в лъжа, че ще има увеличение на цената на тока за хората“, допълва лидерът на социалистите.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme