Скандалната продажба на ЧЕЗ: Хаос или далавера, но на наш гръб?!

visoko naprezgenie

Държавата няма намерение да участва в сделката за българските активи на ЧЕЗ. Това обяви във вторник (3 април) финансовият министър Владислав Горанов. Той каза, че тази позиция е съгласувана с премиера Бойко Борисов.

По този начин излиза, че управляващите се отказват да гарантират сигурните доставки на електричество за близо 3 милиона българи. Освен това – от кабинета на премиера Бойко Борисов и от управляващата партия ГЕРБ, явно са готови едно дружество, което е важно за нашата национална сигурност, да стане собственост на малка и неизвестна доскоро фирма, тази на Гинка от Пазарджик.

Ginka Varbakova Vladislav Goranov

Друго изявление на Владислав Горанов – от 1 март тази година: “Заявихме ясна воля, че искаме да участваме в сделка за ЧЕЗ по един или друг начин“, явно е било за заблуда на врага, разбирай хората в България.

Налага се и още един извод – този, който стои зад Гинка Върбакова в тази сделка, ако има подобен играч, едва ли ще иска държавата да му “мъти водата”, като придобие контролен пакет акции от ключовото електроразпределително дружество. Възможно е евентуалният “ментор” на Върбакова да се е притеснил, че българската държава наистина може да изкупи дяловете на “ЧЕЗ България”?! Най-вероятно обаче правителството на Борисов изобщо не е имало намерение да се намесва в продажбата на тази важна – за страната и потребителите, фирма.

Поне това са част от изводите, които се налагат от поредния етап от сагата: “Продажба на активите на “ЧЕЗ в България”. Дали това е така – рано или късно ще усетим по сметките си за електричество и – дано това не се случи, по евентуалния “режим на тока”?!

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme