Руски генерал: Светът е на ръба на “последната война в историята на човечеството”

rsz_ruska_povodnica_raketa_kalibar

Руският генерал-лейтенант Евгений Бужински, който е служил 41 години в армията, предупреди, че светът е на ръба на “последната война в историята на човечеството“. Той отправи смразяващото си предупреждение в интервю за BBC.

Според него изгонването на дипломати от страните на Европейския съюз и от САЩ заради аферата “Скрипал” създава ситуация, която е “по-лоша от Студената война”.

ruski general Bugzinski

Помолен да обясни какво е по-лошо от Студената война, генералът е лаконичен: “Истинска война. По-лоша от Студената война е реална война. Тя ще бъде последната в историята на човечеството“.

Бужински, който се пенсионира от армията през 2009 година, добавя, че не аферата “Скрипал”, а натискът може да доведе човечеството до война.

САЩ казват, че натискът ще продължи. И какво ще постигне това? Ще доведе ли до промяна в режима? Това е безполезно“, категоричен е руският генерал.

Той предупреди, че продължаващият натиск върху Русия е опасна политика. “Не познавате руснаците – колкото по-голям е натискът, толкова повече обществото се обединява около президента (Путин)“, продължи Бужински.

Вие гоните дипломати, ние гоним дипломати. Вие гоните още… и каква е следващата стъпка? Прекъсване на дипломатическите отношения. В момента вие притискате Русия в ъгъла, а да притискаш Русия в ъгъла е много опасно нещо“.

Генералът определи като “пълна безмислица” отравянето на Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в Англия. Той добави, че руският президент Владимир Путин “е последният човек, който има полза от него“.

kanal3.bg

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme