Народен представител от “БСП за България” обясни защо съществува напрежение сред лидерите на ГЕРБ

Borisov Cvetanov

В момента има разделение в ГЕРБ между Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Единият държи изпълнителната власт, а другият – парламентарната. Видна е позицията на Цветанов, който е твърд атлантик. Той защитава страната на Америка и Англия с всяка капка от своята политическа енергия. Явно постоянните закуски, на които ходи през океана, показват силно влияние на това, което прави в държавата. От друга страна – Борисов в момента е в ролята на балансьор“.

rsz_stoian_mirchev_bsp

Това заяви пред БНР народният представител от парламентарната група на “БСП за България” Стоян Мирчев. Коментарът му е по повод решението на премиера – да не се гонят руски дипломати от страната ни. Той обясни, че Борисов е приел ролята на балансьор по време на нашето европредседателство – първо с Турция, а сега с Русия.

Борисов осъзнава, че за него ще е пагубно, ако заеме позицията, която заема Цветанов. Това е крайната позиция, която не почива на никакви доказателства на този етап“, обясни Мирчев.

Народният представител от “БСП за България” смята, че сега въпросът е дали Борисов ще отстъпи пред партньорите от Англия и Америка или ще намери сили да подчини Цветанов.

Стоян Мирчев е категоричен, че България не може да има крайна позиция по темата – подобно на редица европейски държави, подтикнати от Великобритания, която няма никакви неоспорими доказателства, че Русия има вина по казуса “Скрипал”.

Аз се радвам, че дъщерята на Скрипал се оправя от нервнопаралитичния газ, от който се умира за 60 секунди“, каза Мирчев.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme