Лошо ли се живееше по време на социализма в България

Sofia - 80-te

През последните години разни “анализатори” и политици коментират, че животът по време на социализма в България е бил лош. Имало диктатура, ограничаване на правата на хората, дефицит на стоки…

Изданието socbg.com обаче публикува едно друго мнение – на един от своите читатели, за този период от историята на нашата страна. Представяме ви го без редакторска намеса:

” 1. Защо – уж много се чакаше за жилища, пък почти всички имаха собствени?!

  2. Защо – уж се чакаше за телевизор и всякаква техника, пък всички имаха, а домовете        ни бяха добре обзаведени?!

  3. Защо – уж магазините бяха празни, пък хладилниците бяха пълни, а трапезата на            хората богата и то с качествена и истинска храна. Даже ни задължаваха постоянно          да ходим по банкети организирани изцяло от заводи и предприятия.

 4. Защо – уж се чакаше много за кола, пък почти всяко семейство имаше и то нова?!

Въобще, голяма мъка си беше…..

“Мъчеха ни” още от деца, та всяка година бяхме на летни лагери и екскурзионни летувания, а после пък ни задължаваха всички да ходим на работа и пак всяка година, почивка на море и Балкан.

“Мъчеха ни” и ни задължаваха да се учим и лекуваме безплатно, та и неграмотни не разрешаваха да има. Та, лошо живяхме наистина.

Непознато преди 1989 година беше:да си безработен, да умираш от глад и студ, да си неграмотен, да си загубиш жилището, да си затънал в кредити, да си клошар и бездомник, да се тровиш с имитации на храни , а с 2 лева да си купиш 2 билета за градския транспорт примерно.

Тогава май беше 6 стотинки билета…

Коментарите оставяме на вас.

Тенчо Иванов, Пловдив ”

socbg.com

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...
 1. Даниела Василева

  Пълни глупости

 2. Георги Димов

  Да – а-а-а… не беше хубаво… А… почивка на море за 20 дни, с карта на Профсъюзите за 2.50лв, и вечеря в ресторант за 5лв.(с бутика Гъмза)… си беше чиста гавра!!!…

  1. Анонимен

   Ползва Ли тези облаги

  2. Анонимен

   Ползва Ли тези облаги

   Др Димов

   1. И аз, и той и всички сме ги ползвали. А ако вие сте бил враг на народа -напълно нормално е да не ви се дават да ги ползвате. Все пак не може да си против някого, а да му ползваш благата….

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme