Водещ представител на БСП разкри, че премиерът Борисов стои зад фирмата на Гинка Върбакова.

rsz_ginka_varbakoav_boiko_borisov

Бойко Борисов стои зад фирмата “Инерком” на Гинка Върбакова. Това заяви депутатът от “БСП за България” и член на Националния съвет на социалистическата партия Стоян Мирчев.

rsz_stoian_mirchev_bsp

Пред “Дарик радио” той коментира скандалната сделка с ЧЕЗ: “Финансовите потоци, които стоят зад Гинка Върбакова, са неясни. Тоест, те не са неясни капитали – това е сянката на г-н Борисов, която дори вече не е сянка, а се вижда цялото му тяло“, заяви Мирчев.

Помним ли, че Бойко Борисов си беше сложил близък човек от силовите групировки в ЧЕЗ?!. Той беше изгонен през 2013 година и тогава въпросният човек беше разследван от прокуратурата за 800 милиона лева, източени от компанията. В момента жената на този човек се свързва с Гинка Върбакова“, обясни един от водещите народни представители на социалистите.

От България изчезват инвеститори и обвиняват правителството. Шефът на ЧЕЗ обвинява директно кабинета на Борисов, че напуска страната, като и други компании напускат по същата причина“, каза депутатът.

Той добави, че има сектори, в които държавата трябва да бъде водеща. Даде за пример Чехия с нейната компания ЧЕЗ, която е държавна.

Проблемът на държавата ни е, че тя не е лош стопанин, а стопанинът на държавата е лош“, заяви Мирчев.

БСП предлага – държавата да закупи активите на компанията и да стане единствен собственик, както е в други държави“. Така депутатът обясни предложението на левицата.

Безумие е държавата да влезе в съдружие с Гинка. Да не забравяме, че ЧЕЗ съди България за милиони, а в същото време щели да вкарат държавата в тази сделката във вида ѝ, в който е в момента“, каза Стоян Мирчев.

Той добави, че заради всичко случващото се около тази сделка, БСП е инициирала подписката за развалянето ѝ.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme