Извършени са нападения срещу доброволци, които събират подписи против скандалната сделка за ЧЕЗ

podpiska BSP sdelka CHEZ

Доброволци на Националната гражданска инициатива “Държавата да отмени сделката за ЧЕЗ” са били нападнати вчера. Това съобщиха от Националния съвет на БСП.

Инцидентът е станал около 16.40 часа – при пункта на Инициативата, пред метростанция “Западен парк” в София. Били са унищожени нагледните материали и е направен опит да бъде скъсана и самата подписка. Нападателят е упражнил вербална и физическа агресия спрямо доброволците Екатерина Д. и Божидар Г. Само бързата намеса на граждани, които са повикали полиция, е предотвратила саморазправата с доброволците и унищожаването на подписката.

Сигнал за случая е подаден в 9-о Районно управление към СДВР.

Подобен инцидент се е случил в София и предишния ден – на пункта на Гражданската инициатива “Държавата да отмени сделката за ЧЕЗ”, пред метростанция “Люлин”.

БСП осъжда подобна агресия, която цели да се осуети провеждането на една гражданска инициатива. Това е недопустимо и партията категорично ще се противопостави на посегателствата върху доброволците. Призоваваме МВР да влезе във функциите си и да осигури спокойното провеждане на подписката“, обявиха от социалистическата партия.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme