Наш политолог разкри кой и защо атакува президента Радев

rsz_prezident_radev_patriarsi_neofit_kiril

Българо-руските отношения бяха зле, а сега можем да кажем, че са много зле. Част от тази тенденция е посещението на патриарх Кирил у нас. То очевидно е режисирано и подготвено да бъде такова. Не са случайни и последвалият скандал, ккато и коментарите в България и Русия“. Това заяви пред “Радио Пловдив” д-р Калоян Методиев.

kaloian-metodiev-politolog

Политологът припомни, че патриарх Кирил е приближен до управляващите в Русия

Когато говори Кирил, говори Кремъл. Не мисля, че той е бил въвлечен, а смятам, че той е активен участник в това, което се случва“, коментира д-р Методиев.

Атаката срещу президента Румен Радев е от 2 месеца 

Тази атака срещу президента Румен Радев не започна от посещението на патриарх Кирил у нас. Тя започна още преди два месеца, когато последва разочарование в определени кръгове, които го подкрепиха на президентските избори. Тези “кръгове” смятаха, че той ще промени радикално политиката на страната, че ще ги слуша. Но виждате, че той държи една стабилна линия, в която казва – “да, ние сме в добри отношения с Русия, но ние сме и лоялни членове на НАТО и Европейския съюз. Това е линия, която не отговаря на интересите и очакванията на определени “кръгове” в България. Те са маргинални, малки, но в крайна сметка – проявиха своето разочарование от президента“, смята политологът.

Ще се отразят ли българо-руските отношения върху политическите процеси у нас 

Аз се солидаризирам с колегите ми, че Волен Сидеров може да е патриот, но не български. Но това е един отрезвяващ момент. Видя се кой на какви позиции е. От другата страна е Валери Симеонов – с непремерен език, с едни крайности. Мисля, че не сме имали по-скандална коалиция в българската история. Управлението стои във властта само, защото БСП не показват, че са готови, няма извън-парламентарна алтернатива – и това са причините да не сме още на предсрочни избори. Цяло чудо ще е, ако тази година нямаме парламентарни избори“, коментира Калоян Методиев

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme