Ердоган отново изрази претенциите на Турция към голям български град

Erdogan-enichari

Президентът на Турция Реджеп Ердоган отново обяви претенциите на неговата страна към българския град Кърджали.

В неделя в реч по време на конгрес на своята управляваща партия в град Сакария, в който живеят много изселници от България, Ердоган заяви: “От този великолепен салон искам лично от моето име и от името на народа да поздравя братята ни в България, Босна и Херцеговина, Косово, Албания, Македония, Сърбия, Западна Тракия, Крим и Румъния“.

Ердоган определи като “братя на хората в Сакария” – гражданите на Кърджали, Сараево, Скопие, Ксанти, Комотини и на Мостар.

Тези градове физически са разположени в границите на други държави, но те са част от нашата душа. В нашето сърце. Половината ни сърце е в Истанбул. Другата са Балканите. Физическите граници са коренно различни от тези на душата ни. Родината се е свила само на 780 хил. кв. км“, каза ислямистът, който управлява Турция.

Това не е първият път, в който турският президент споменава в своя реч град Кърджали. През 2016 година той отново използва идеята за душевните граници на бившата Османска империя.

Ние не говорим за други светове, тези географски територии са парчета от нашата душа. Как да мислим за Одрин по различен начин от този за Солун и Кърджали? “, рече тогава Ердоган.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme