Съдят един от ключовите министри в предишното правителство на Бойко Борисов за престъпление по служба

sadebno reshenie

Състав на специализирания наказателен съд даде ход на делото срещу бившия министър на външните работи Даниел Митов (от второто правителство на Бойко Борисов – бел. ред.) и заместника му Христо Ангеличин.

boiko_borisov_mitov

Митов е обвинен за престъпление по служба, а Ангеличин в безстопанственост. Сигналът за действията им беше подаден в прокуратурата от бившия външен министър Кристиан Вигенин от БСП.

Митов е обвинен в това, че от януари до 31 юли на 2016-а година не е положил достатъчно грижи за ръководенето и управлението на повереното му имущество – предоставен държавен бюджет. От това са последвали значителни щети за Външно министерство, в размер на близо 500 хиляди лева.

Митов е обвинен, че като министър е допуснал Външно да плати на частна фирма за посреднически услуги, без да е проведена обществена поръчка. Компанията  получила 700 000 лева, за да осигури самолетни билети, настаняване в хотели и медицински застраховки за служителите на Външно при служебните им пътувания. Въпросната компания “била наета” от Министерство на земеделието и храните.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme