Социалистите отговориха подобаващо на европейски “началник”, който си позволи от София “да им размаха пръст”

rsz_zgozef_dol_enp_lider

Партията на европейските социалисти изразява дълбоко учудване от нападките, които президентът на Европейската народна партия (ЕНП) – Жозеф Дол, си позволи да отправи към българските социалисти по време на посещението си в София на 9 март“, обявиха от ПЕС.

В официално съобщение до медиите, разпространено от ГЕРБ – партия-член на ЕНП, Жозеф Дол е цитиран да казва: “Според мен българските социалисти не съществуват, откакто България пое Председателството, защото Бойко е най-успешният шеф в Европа“.

“За сведение на г-н Доул – според последните социологически проучвания, БСП има близо 19% от подкрепата на избирателите срещу 21% за ГЕРБ – факт, за който най-вероятно неговите домакини са пропуснали да го информират”, заявява президентът на ПЕС Сергей Станишев.

Комплиментите, отправени от президента на ЕНП към българския премиер, че правителството му е най-доброто, също будят недоумение. ГЕРБ в момента управлява България в коалиция с националистически партии, а на управляващите постоянно им се налага да разясняват анти-европейските изказвания на коалиционните вицепремиери и министри… През 2013 година самият Дол определи един от настоящите коалиционни партньори на ГЕРБ като “ксенофобска партия, която яростно отрича европейския път на България“, се казва в съобщението на Партията на европейските социалисти (ПЕС).

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme