Силно интервю на президента Радев за руската държавна информационна агенция, припомни им кой им е дал славянската писменост

prezident Radev sled Konsultativnia savet

България даде славянската писменост на Русия“. Това казва президентът Румен Радев в интервю пред Михаил Гусман, който е заместник-генерален директор на руската държавна информационна агенция ТАСС.

Мога да кажа, че връзките между България и Русия са формирани през много векове и за това са много силни“, подчертава българският президент.

По време на своята кандидат-президентска кампания аз нееднократно заявявах, че „еврофилията“ не означава русофобия. Напротив – Русия винаги е имала силни икономически, културни и духовни връзки с Европа“, подчертава Румен Радев.

Нашата позиция е абсолютно ясно и откровена. Членството ни в НАТО и Европейския съюз е суверенен и закономерен избор, защото България винаги е била неразделна част от Европа. От друга страна членството ни в двата съюза не решават важни въпроси – спазване на законите, суверинитета. Нужна е голяма вътрешна мобилизация“, казва президентът.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme