Корнелия Нинова отправи критика към правителството на Борисов и му предложи решения

Ninova BSP

205 броя язовири на територията на цялата страна са с най-висока степен на неизправности, същевременно представляват опасност за населението. Това е написала прокуратурата в доклад до правителството през 2017 година. Разполагам с него и мога да ви го предоставя“.

rsz_ninova_krushovica_rodno_selo

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова при посещението си в родното си село Крушовица. Тя добавя, че в доклада на прокуратурата се констатира, че положението се е влошило и броят им се е увеличил спрямо проверката им от 2015 година.

Днес за пореден път правителството демонстрира на своето заседание безпомощност и хаос. Не знаят кой е виновен, не знаят откъде да започнат… Четири години минаха от наводнението в Мизия. Пълно безхаберие. Не направиха нищо, освен глупост след глупост. Четири години им предлагаме решения – не, та не.

Чуйте поне сега разумни предложения:

 1. ГЕРБ прехвърлиха отговорността от държавата на общините, но не им осигуриха средства за ремонти и поддръжка. Решение – спешна актуализация на общинските бюджети със средства за това, но не само там, където е бедствено, а на всички, превантивно.

  2. Прехвърлиха и отговорността за почистване на коритата на реките. Решение – средства за това и драконовски мерки за контрол на кметовете дали са го направили.

  3. Преглед на всички язовири и водоеми, дадени на концесия на частни лица. Който не ги поддържа в техническа изправност, а само си гледа печалбата, веднага да му се прекрати концесията.

  4. ГЕРБ приеха изменения в законите, с които създадоха съвет от девет министерства и сдружението на общините, които да управляват процесите. Вижда се години по-късно, че това води само до хаос и прехвърляне на отговорност от един на друг, дори днес премиерът не знае какво да прави-кметове ли, хидроинженери ли, министри ли да ангажира. Решението е – отмяна на този текст в закон и създаване на единен държавен орган, който да отговаря за това.

  5. Разкриване на виновниците за случилите се дотук наводнения-съдебен процес и отговорност.

  6. Спрете да се оправдавате с дъжда, обществените поръчки и всичко останало. Трябва здрава ръка и държавност“, заяви председателят на социалистите.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme