Министърът на енергетиката със “сърцераздирателна изповед”: Гинка Върбакова е интелигентен и почтен човек

Temenuzgka Petkova ministar eneregetika

Г-жа Върбакова я познавам от 20 години. И нея и цялото ѝ семейство. Наш общ познат ни запозна, който в последствие ѝ стана кум. Това са млади хора, които не са участвали в приватизационни сделки“.

Така министърът на енергетиката Теменужка Петкова “театрално” описа пред BTV познанството си с Гинка Върбакова, която участва в скандалната сделка по закупуването на активите на електроразпределителното дружество „ЧЕЗ България”.

Ginka Varbakova CHEZ skandal

Гинка е млад интелигентен и почтен човек. Занимава се с частен бизнес, за разлика от мен. Аз – за разлика от тези млади хора, нямам този нюх“, “скромно” допълни Петкова.

Поради своите връзки с Върбакова – тя подаде оставка като енергиен министър, когато скандалът избухна в края на февруари. Самият премиер Борисов съобщи, че е поискал това. После управляващите обявиха, че Теменужка Петкова е много “ценен кадър” и оставката й беше оттеглена.

И така, фирмата на Гинка Върбакова „Инерком груп“, която е обявила активи за 90 хиляди лева и загуба за 11 000 лева, ще купува дружеството “ЧЕЗ – България” за поне 320 000 000 евро. Тя ще придобие бизнес, който формира оборот от 1 500 000 000 лева за година – според лидера на БСП Корнелия Нинова и засяга близо три милиона българи.

Гинка Върбакова щяла да „тегли” кредит, но коя банка ще отпусне тази огромна сума на една малка фирма?! Освен, ако Гинка „няма жокер” и някой не стои зад нея. Кой?

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme