Кой плати посещението на министъра на туризма Ангелкова на раздаването на Оскарите? Само самолетният билет е 9000 лева?

rsz_staloun_angelkova

Оказа се, че България имаше свой виден представител на церемонията по раздаването на най-престижните награди в света на киното – Оскарите. Там – сред звездите на Холивуд, „блесна” и министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя публикува редица снимки, на които стои редом до популярни лица на Холивуд. Но за чия сметка Ангелова извърши своето „светско” посещение, което едва ли е било евтино?!

rsz_1ahgelkova_oskari

Ако е била на „частна” визита в Холивуд, то откъде може да си позволи огромната сума – дори и със заплатата си на министър, която е платила? А, ако й е платено от бюджета на Министерството на туризма, защо трябва с нашите пари да се финансират забавленията на един министър?! Предлагаме ви разследването по случая на електронното издание 19min.bg (публикуваме без редакторска намеса):

Angelkova Oskari

“9000 лева е цената на билет бизнес класа по маршрута София – Вашингтон – Лос Анджелис – Берлин – София като на министър Николина Ангелкова, а точно такъв е нейният път през изминалите 2 седмици. Тя обяснява медийно, че е била на частна визита в САЩ, но пресрилийсите на Министерството на туризма наричат пътешествието „работно посещение”. Притежаваме 7 получени в редакцията съобщения, с текст и снимки, от срещите на Ангелкова зад океана. Във всички формулировката за нейната разходка е една и съща „работно посещение”.

Интересно е, че преди да „покори Холивуд”, „да засенчи звездите на червения килим на Оскарите” и т.н., тя е във Вашингтон. Това е оправданието за дългото й отсъствие от родината. И провежда маратон от срещи, но интересното е, че никой от треторазредните служители на САЩ и шефовете на неправителствени организации, които вижда, НЯМА НИЩО ОБЩО С ТУРИЗМА. Принципно, по протокол, министър се среща с министър. Ако няма същия ресор в кабинета на приемащата страна, се осигурява сходен. Иначе срещите стават безпредметни.

Николина е приета от Пол Браун, представен като „заместник-помощник-държавен секретар”, а всъщност просто заместник-помощник-секретар по ТРАНСПОРТА в Бюрото за икономически и бизнес връзки – оттам е и снимката. Дали това не е свързано с очакваното й назначение на поста министър на транспорта при очакваната оставка на Ивайло Московски? Все едно, със сегашния й ресор, а той е туризъм, срещата няма нищо общо.

Другите рандевута на Ангелкова са във Фондация Карнеги, Съвета за световна политика на Америка, с Пол Макарти – заместник-директор на международния републикански институт, в Националния фонд за демокрация, с Питър Дорън и Река Шемеркени от Центъра за европейски политически анализи и с Андрю Форбс, представен от пресаташетата на Министерството на туризма като „законодателен директор КЪМ Сената”, което е пълен нонсенс, да не говорим, че Ангелкова не е представител на родния парламент, което прави срещата безсмислена.

От скромните офиси, в които е приемана, личи, че не съответстват на ранга на министър. Похвално е, че Ангелкова е намерила време в така натоварената си програма и за българската общност, както и за т.нар. Клуб на младите професионалисти. Според източници от българското посолство във Вашингтон и в консулството ни в Калифорния обаче, въпреки присъствието си в САЩ по време на националния празник на страната, тя не е била забелязана на съответните приеми в нашите мисии, както би се очаквало от български министър. 

Ако билетът на Ангелкова не е платен от Министерството на туризма, възможно ли е той да й е подарък от представителя на чужда (комшийска) авиокомпания, около когото е забелязана да се навърта напоследък, питат се в туристическите кръгове? Срещу какво евентуално някой би направил подарък на подобна стойност?

По-скандалното е, че министрите в България, както се оказва не спазват приетото от самите тях постановление за командировъчните. Те декларират „фактически разходи” – лимит няма, харчи се на корем от джоба на богатия български  данъкоплатец, за когото важат твърде скромни командировънчи ограничения за дневни, пътни и квартирни.
Поне колкото пътя, е излязло и спането на Ангелкова. В повечето хотели 4 и 5 звезди във Вашингтон цената на нощувка е над 500 лв. В Лос Анджелис по време на Оскарите е и нагоре. 5-те звезди стигат до рекордни котировки. Ако Николина обаче е отседнала във Вашингтон – в предпочитания от Цветан Цветанов хотел “Чърчил”, който е сравнително скромен, тя е спала минимум за 300 лева на вечер, ако е избрала най-спартански условия. Което за дама от Оскарите е неприемливо – стаите като за министри и звезди са в пъти по-скъпи и минават 1000 лв. на нощ”
.

19min.bg

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme