Ще разследват ли скандалите около ЧЕЗ? Ще оставят ли три милиона българи в зависимост от Кой?

tok elektrorazpredelenie

“Настояваме да се провери произходът на средствата, с които „Инерком” кандидатства за купуването на  ЧЕЗ. Да се провери и сделката по приватизацията на ЧЕЗ, която се е състояла  в два етапа – през 2004 и 2012 година“.

Това каза зам.-председателят на ПГ на “БСП за България” Крум Зарков преди да внесе три сигнала в прокуратурата за скандалите около ЧЕЗ .

Zarkov BSP

Според него продажбата на 33% от дружеството от правителството на Бойко Борисов се случва в нарушение на стратегически документи на държавата. “Нарушени са  два документа и основно Стратегията за приватизация на ЕРП, където ясно е записано, че страната ни трябва да запази поне 33% от тях, за да може да знае, какво се случва там”, коментира Зарков.

Левицата настоява да се провери законосъобразността на двете сделки.

Искаме отговор на въпроса- какво се е случило с досъдебно производство, което прокуратурата е образувала през 2013 година срещу неизвестен извършител, служител на ЧЕЗ – България. Той е бил разследван за недостатъчно грижи при управлението и стопанисването на дружеството, което е довело до големи щети“, заяви още Крум Зарков.

rsz_varbakova_v_parlamenta_chez

На този фон, все по-вероятно е “ЧЕЗ – България” да стане “официално” собственост на Гинка Върбакова от Пазарджик. Тя пристигна в Прага, за да преговаря с чешката компания, която й “продаде” електроразпределителното дружество, от което зависят близо 3 милиона българи, сред които и жителите на София. Самата Върбакова обяви в столицата на Чехия, че “финансирането за сделката с ЧЕЗ е осигурено“. Интересното е – защо чешката държавна компания твърди и управляващите в България й пригласят, че дружеството “ЧЕЗ България” било продадено на Върбакова – при положение, че тя тепърва била осигурила парите за плащането?! Очевидно не ги дава тя, а някой й ги отпуска. Кой? Оказва се, че това било голяма “търговска тайна”. Ние – повечето българи, обаче може да се досетим – Кой дава парите.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme