Нинова със силна критика към управляващите от ГЕРБ заради скандалната сделка на годината

rsz_kornelia_ninova

Правителството постави държавата и народа на колене пред волята на един човек – какво ще каже Гинка Върбакова в Чехия“. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова пред БНТ.

Някой купува 1/3 преносната мрежа на България, което е въпрос на националната сигурност. Някой ще купува през сметките за ток живота на 3 милиона българи, а няма много информация – кой е този, кой финансира сделката, по какъв начин. Как ще се връщат тези пари, дали няма да се връщат през увеличение на сметките за тока на българите?“, попита Нинова.

Ако някой се е съмнявал – дали ГЕРБ стои зад Гинка Върбакова по някакъв начин, на изслушването в комисията в Народното събрание всичко стана ясно. Тя произнесе политическа реч, с която напада лидера на опозиционната политическа партия и президента. И в думите си повтаря едно към едно пресконференция на ГЕРБ отпреди три дни. И на децата им стана ясно, че зад нея стои политическата подкрепа на ГЕРБ“, каза лидерът на БСП.

Тя посочи, че в България икономиката е пазарна и всеки има право да купува и продава активи, но ЧЕЗ не е случайно предприятие.

Най-вече според мен проблемът е заровен в миналото – в онази продажба на 33%-ов остатъчен дял на електроразпределителните дружества. Симеон Сакскобургготски продава през 2004 година 67% от дружеството, като в договора за продажба пише, че запазва 33%, за да може държавата да участва в управата и вземането на решения, задължава купувача да я информира за всяко действие и т.н. Според този договор се забранява продажбата на офшорни компании. Тогава държавата е получавала дивидент – около 40-45 милиона годишно. А продажбата на тия 33% от Бойко Борисов през 2011 година анулира всички тези условия. Поради това тази седмица искаме цялата сделка в прокуратурата, защото някой трябва да носи отговорност. Не може в държавата ни постоянно да се случват грабежи и никой да не носи отговорност“, категорична е Нинова.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme