Руският патриарх пристига в България, подкрепи нашата православна църква против скандалната конвенция за “социалния пол”

rsz_ruski_patriarh_kirirl_rusia

Ние българите се подготвяме за нашия Национален празник – 3-ти март. Тази година събитието е специално, защото отбелязваме кръгла годишнина – 140 години от Освобождението от турско робство. Специален гост на тържествата ще бъде руският патриарх Кирил, който пристига днес в нашата страна.

В навечерието на посещението си в България, той даде интервю за български медии.  Патриарх Кирил подкрепи с разбиране и симпатия негативната позиция на Българската православна църква по отношение на скандалната “Истанбулска конвенция”, която въвежда измисления “трети пол”.

Руският патриарх Кирил се отнася с голямо разбиране и симпатия към позицията на Българската православна църква спрямо “Истанбулската конвенция”, заяви руският патриарх

Той изрази задоволство от факта, че Русия не е подписала и ратифицирала документа. Патриархът на Москва и Цяла Русия заяви, цитиран от БНР, че скандалната конвенция предвижда съответното отношение към еднополовите съюзи. “Православната църква категорично не приема тези съюзи по вероучителни богословски съображения“, каза патриарх Кирил.

Той вижда ролята на църквата в освобождаването на човека от “робството на насажданите от масовата култура нови идоли“. Според него политическата свобода не е достатъчна, защото не гарантира истинската свобода на духа: “Човек може да бъде политически свободен и същевременно в плен на модата, на лъжливи ценности, на някакви идеали, агресивно насаждани от медиите и от масовата култура“.

Главата на Руската православна църква разказа и за гонения срещу православните християни в Украйна. Според него там местните власти и националистическите сили наричат каноничната Украинска православна църква – “окупатор”.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme