Заместник-председател на ПГ на “БСП за България” в защита на малкия и среден бизнес: Много скоро ще има предсрочни избори

kasov aparat

Скоро ще има предсрочни избори, нека българските предприемачи да се замислят за кого ще гласуват”. Това заяви вчера заместник-председателят на парламентарната група на “БСП за България” Драгомир Стойнев.

Поводът да се обърне към предприемачите беше решението на парламентарното мнозинство да се въведат изисквания към софтуера за управление на продажбите в търговските обекти и на електронните магазини.

BSP Ninova seminar BSP Dobrev Stoinev

С промените на второ четене в Закона за митниците – търговците ще са длъжни да използват софтуер за управление на продажби, който е включен в списъка на НАП. Така на практика ще трябва да бъдат подменени по-старите касови апарати, а на по-модерните устройства да им бъде обновен само софтуерът.

Не е нормално управляващите под натиск да прокарват поредния лобистки закон. В преходните и заключителните разпоредби се изменят 7 закона. Това показва техният начин на работа – на тъмно, без да има дебати. А истината е една – с тези промени, вкарани на тъмно, държавата – в лицето на ГЕРБ, ще рекетира малките и средни предприемачи, с приблизително 250 милиона лева“, каза Драгомир Стойнев.

Той допълни и че вече се говори кои ще са фирмите, които ще произведат тези апарати и тези, които ще разработят софтуера и връзката с останалите системи.

Това е корупционен и скандален закон. Отне се правото на опозицията да защити предприемачите. И понеже скоро ще има предсрочни избори, предприемачите да изберат за кого да гласуват“, категоричен беше Стойнев.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme