Президентът Радев към премиера Борисов: Никой не уважи парламента по случая ЧЕЗ! Чух даже закани към някакви гадове

rsz_prezident_radev_premier_borisov

“Зададох въпроси за сделката на ЧЕЗ, а вчера премиерът даде някакви съвети. Всички очакваме отговори”.

Това каза пред журналисти президентът Румен Радев, след като взе участие на тържествената част общото събрание на Националното сдружение на общините в България.

“Видяхте, че тази сутрин никой не уважи искането на парламента за изслушване. Чух даже и закани към някакви гадове. Според мен – в скандала с продажбата на ЧЕЗ, жертвата не е властта. Жертвата сме ние – абонатите на електроразпределителните дружества, българските граждани. Затова и държим да знаем как така тази фирма без история и капацитет получава такива големи банкови гаранции”, коментира Радев.

Той попита кои са банките и какви са най-вече механизмите за финансиране и получила ли е тази фирма политическа подкрепа, за да бъдат банките толкова щедри към нея.

“Как така отговорните институции научават и започват да действат постфактум? Това са въпросите”, подчерта държавният глава.

“Бих свикал КСНС по обща тема за енергетиката – АЕЦ „Белене“ и ЧЕЗ са частни случаи,” каза още президентът.

“Разбира се, че съм склонен да разговарям с чешкия президент, но нека не забравяме, че отговорността по този случай остава в България. Тя не може да се търси извън страната. Вече изплуваха имена на банки и офшорки и затова казвам, че е много важен механизмът, по който е замислено това финансиране”, коментира държавният глава.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme