Корнелия Нинова: Правителството на Бойко Борисов принася в жертва 3 милиона българи

BSP Ninova Zarkov

БСП е категорично против сделката за ЧЕЗ, която е неясна, задкулисна, не се знае кой е крайният купувач, не се знае кой я финансира и какво ще е бъдещето на дружеството. Смятаме, че правителството на Бойко Борисов принася в жертва 3 милиона българи“.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в централата на партията. По думите й целта на БСП е да защити тези хора, националния интерес и националната сигурност. Левицата е внесла искане за изслушване на премиера в Народното събрание като първа точка в дневния ред. ПГ на “БСП за България” внася и искане за анкетна комисия в парламента, която да изясни обстоятелствата за сделката.

Смятаме, че политическата отговорност е лично на премиера Бойко Борисов”, отбеляза Корнелия Нинова.

Лидерът на БСП поиска спиране на сделката чрез всички възможни законови механизми. “Позицията ни е, че при откриване на нова процедура, държавата трябва да участва наравно с други купувачи, не да национализира, а да участва на пазарен принцип”, категорична е лидерът на опозицията.

Корнелия Нинова подчерта, че това няма да е прецедент за правителството на Борисов. “Припомням, че изкупиха по подобен начин „Авионамс”, когато прецениха, че това е важно за държавата“, припомни Нинова. Тя е категорична, че ЧЕЗ е не по-малко важна инфраструктура за България и припомни, че подобни държавни дружества има и в Европа – във Франция, в Белгия, в Унгария.

Ще се срещнем с чешкия посланик, на когото ще връчим писмо с въпроси към чешкото правителство“, каза лидерът на опозицията. Тя обясни, че е получено потвърждение и тази среща ще се състои в четвъртък, от 11 часа.

Към въпросите, които задаваме и те вече са известни, ще добавим и следите: какви гаранции са дадени пред чешката държава за сделката, кои банки или офшорни компании ще извършат плащането. Вярно ли е, че то вече е извършено и от къде е платено?”, допълни Нинова.

Борисов и Цветанов да спрат да лъжат, че става въпрос за частни компании. ЧЕЗ е държавна

Обръщам се към Борисов и Цветанов да спрат да лъжат, че става въпрос за частни компании. Зад ЧЕЗ стои чешката държава“, заяви Корнелия Нинова. Според нея е нормално българската държава да прояви интерес – какво се случва с важна инфраструктура на нейната територия.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme