Държавният глава Румен Радев говори за себе си в откровено интервю, сподели кое му липсва най-много

rsz_prezident_radev_rech

Българският президент Румен Радев разкри някои по-малко известни факти за себе си – за желанията си, за това какво му липсва. Така информационната агенция МИА на нашата югозападна съседка описва интервюто, което е дал за нея българският държавен глава. Пълният текст на интервюто ще бъде публикуван утре.

Държавният ни глава е представен като пилот, гмуркач, рокер, военен, информира БНТ.

В интервюто той казва, че летенето винаги му липсва. Откакто е станал президент, той е пилотирал само два пъти. Веднъж е управлявал изтребител „Ф-15“, по покана на американските военновъздушни сили и втори път – изтребител „Рафал“ по покана на френския президент Еманюел Макрон.

„За мен летенето не е само символ на прогреса, не е само изследване на границите на човешките възможности, това е магия. Този, който веднъж е завладян от тази магия, завинаги я запазва в сърцето си. Летенето е любов и красота, начин да преоткриваш себе си отново и отново“, споделя президентът Радев.

Запитан кое му изглежда по-лесно – да командва военновъздушните сили, или да е президент, Радев отговаря, че и двата поста са много важни и много отговорни.

Президентът споделя, че е много трудно да се съчетаят семейните и държавните задължения, но е важно да има любов и разбиране – тогава всички проблеми се решават.

Румен Радев казва, че знае много за Македония, много е учил за нея, но за съжаление, е за пръв път в страната. „Това е много пропуснато време и трябва да го наваксам. Македония е една прекрасна страна, с невероятни хора“. Това подчертава българският президент в интервюто за МИА, изразявайки надежда, че в бъдеще ще посещава нашата югозападна съседка по-често.

Президентът завършва с това, че е обещал на македонския си колега Георге Иванов – да се видят през лятото на Охридското езеро, което за него е “голяма мечта”.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme