Агенцията по заетостта с важна новина за безработните и за работодателите

bezrabotni buro po truda

Около 9700 безработни и хора, които не са активни на пазара на труда, ще бъдат наети през 2018 година по новия проект “Работа”. Неговото начало беше дадено на 16 февруари, съобщиха от пресцентъра на Агенцията по заетостта.

Предвижда се проектът да се прилага в 193 общини, в които през предходните 12 месеца безработицата е била над средната за страната.

Определеният бюджет е 80 000 000 лева. Те са осигурени по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

Продължително безработни хора и граждани, които не са активни на трудовия пазар, ще бъдат наемани на пълно или непълно работно време (най-малко 4 часа на ден) за период до 12 месеца. Те ще получават трудово възнаграждение, което е равно на минималната заплата. По заявка на работодателя може да им бъде осигурен и наставник, който също ще е част от целевата група на проекта.

Има възможност заетостта да се комбинира с обучение, за да може наетите да придобият трудови навици. Смята се, че така ще успеят да останат на пазара на труда и след края на финансирането на програмата.

Приемът на документи по проект “Работа” започна на 16 февруари в бюрата по труда в страната. Той ще продължи до 9 март тази година включително. Има възможност за подаване и на електронни заявки на официалния сайт на Агенцията по заетостта.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme