Посланик Макаров с коментар за очаквано посещение на руския президент Путин в България

Putin

2018 година е точното време руският президент Владимир Путин да посети България.

Това каза при посещението си във Велико Търново посланикът на Руската федерация у нас Анатолий Макаров.

rsz_ruski_poslanik_veliko_tarnovo

Той посочи, че българският държавен глава Румен Радев е изпратил официално покана към руския президент.

“Тя беше отправена още през лятото и важи за цялата юбилейна година, когато има годишнина от Руско-турската освободителна война. След изборите, които има в Русия на 18 март, ще бъде съгласувана дата за това посещение. Смятам, че визитата ще се състои. Сега е точното време за посещение на руския президент, тъй като последното му посещение беше през януари 2008 година – това са повече от 10 години”, обясни Макаров.

Putin Parvanov Balgaria

Той беше категоричен, че за националните чествания в България за 140-годишнината от Освободителната война ще има солидно руско присъствие.

“Още на 2 март в България ще пристигне руският патриарх Кирил по покана на българския патриарх Неофит. Ще има посещение на руска парламентарна делегация по покана на Народното събрание. Ще дойдат представители на Руското военно-историческо дружество и на Руското историческо дружество”, каза посланикът.

Анатолий Макаров бе на посещение във Велико Търново за церемонията по посрещане на копие на Самарското знаме. Историческата реликва гостува в старата столица по повод 140-годишнината от Освобождението на България, която отбелязваме на 3-ти март.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme