Премиерът Борисов не каза кой раздава обществените поръчки на Пеевски, обвини президента Радев във “вероломно нападение”

Boiko Borisov

Ако президентът Румен Радев има каквито и да били данни за мой бизнес, за нещо общо, което да съм направил с Делян Пеевски, да сезира прокуратурата. Аз твърдя, че такива няма“. Това каза премиерът Бойко Борисов в отговор на въпроси, които държавният глава зададе пред журналисти.

В отговор президентът заяви: “Партията на г-н Борисов гласува единодушно закон за КТБ, внесения от г-н Пеевски. И ако някой наистина смесва в едно изречение хора от моята администрация с името на г-н Пеевски, той дължи отговори на въпроси: „Имал ли е срещи и продължава ли да има срещи с г-н Пеевски?… Имал ли е и продължава ли да има общи бизнес интереси с г-н Пеевски?… Разпределял ли е и продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на г-н Пеевски?“: Президентът Радев за премиера Борисов: Разпределял ли е и продължава ли да разпределя обществени поръчки в интерес на г-н Пеевски? 

Колкото и да исках да избегна подобно влошаване на отношенията, знам, че ако не отговоря, някой ще каже, че ме е страх. Провел съм доста битки, с доста коварни противници. Президентът не трябва да се подвежда от социологиите“, каза Борисов.

Той обаче не коментира – “разпределят ли се” обществени поръчки на фирми, които са свързани с Пеевски.

Министър-председателят Борисов определи изявлението на президента Радев като “вероломно нападение без никакъв повод“.

Един президент на всички българи – равно отдалечен от всички партии, не е редно да дава такива оценки и да взема такава явна страна към неговата партия – БСП“, смята министър-председателят.

По думите му ГЕРБ била единствената партия, която никога не е получавала подкрепата на ДПС. Двете партии обаче преди дни гласуваха в унисон закон за банките, който беше предложен от депутата от ДПС Делян Пеевски.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

loading...
  1. ИВАН ИВАНОВ

    ХОБИТО НА ГЕРБ Е ДА ЛЪЖАТ И ДА КРАДАТ

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme