Социалистите обявиха, че МВР се използва за политически натиск срещу опозицията

Valentin Radev vatreshen ministar

 “Изявлението на главния прокурор потвърждава тезата на БСП, че МВР се ползва за политически натиск върху опозиционните сили. Институциите се ползват за политическа бухалка да притискат хора, които не са членове на ГЕРБ и за нас това е недопустимо“.

Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев пред журналисти в парламента.

BSP Stoinev

Кой разпореди на Областна дирекция на МВР-Шумен да иска информация за членове и симпатизанти на БСП? Какви действия ще се предприемат от страна на министъра на вътрешните работи?“, попита Стойнев.

Той припомни, че преди седмица министър Радев е заявил в парламента, че изпълнява това, което му е предписано от Районна прокуратура.

Оказа, че тя въобще не е изисквала такава информация. Министър Радев излъга, а сега главният прокурор опроверга“, каза още народният представител.

Стойнев посочи изявление на главния прокурор Сотир Цацаров по повод действията на Районна прокуратура – Шумен: „Значителна част от информацията, изискана с писмото на директора на ОДМВР – Шумен рег. № 372000-1541/23.01.2018 година от председателя на Общопартийната контролна комисия на БСП – София, излиза извън рамките на предмета на възложената проверка от РП – Шумен и необходимите документи за изясняване на наличието на данни за престъпление по чл. 313 НК. Събирането на тази информация, освен че е неотносимо към предмета на извършваната проверка, не е възлагано по никакъв начин от прокурора и е предприето по инициатива на ОДМВР – Шумен“.

Как е възможно в една демократична държава – страна член на Европейския съюз, да се използват силовите министерства за натиск върху политически противници? Това е скандално!“, подчерта зам.-председателят на ПГ на „БСП за България”.

Остро осъждаме поведението на вътрешния министър и искаме да се предприемат конкретни действия. Да дойде в парламента и да даде обяснения- как са предприети тези действия и кой поръча на областната дирекция такива предписания и да изисква такава информация. Това е инициатива на някого и начин да се ползват службите за всяване на страх сред членове и симпатизанти на БСП“, каза още Драгомир Стойнев.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

 

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme