Заплатите на президента Радев и на депутатите се повишават, ето с колко

pari

Средната заплата на българските депутати се вдига с 297 лв. и вече е 3540 лева. Това става ясно от данните за средната работна заплата в страната през последното тримесечие на 2017 година, които Националният статистически институт обяви.

През последния месец на четвъртото тримесечие на 2017 г. – декември, средната заплата в обществения сектор, която служи за изчисляване на депутатската, е била 1180 лв.

Правилникът на парламента гласи, че трудовите възнаграждения на депутатите се равняват на три средни заплати в обществения сектор през последния месец на предното тримесечие. Така средната заплата на нашите депутати се увеличава с близо 300 лева. Друг е въпросът – доколко реални са данните на НСИ за средната работна заплата в България?!

Председателят на парламента получава с две трети повече от средната депутатска заплата отгоре, както и добавката за трудов стаж.

Най-висока заплата в управлението получава президентът. Тя се равнява на две средни заплати на депутатите. Така основната заплата на държавния глава Румен Радев се повишава до 7080 лева, а досега е била 6486 лв. Това е основната заплата, към която се прибавят добавки за трудов стаж, звания и др.

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme