Заместник-председател на Народното събрание обяви важно предложение на БСП за реформа на здравеопазването

bolnica

Болниците да не се третират като търговски дружества. Това предлагат от БСП в специален законопроект, който ще бъде предложен на мнозинството в парламента до няколко седмици. Това обяви в Кърджали членът на Изпълнителното бюро на БСП и заместник-председател на Народното събрание Валери Жаблянов, цитиран от dariknews.bg

Valeri Gablianov BSP

Социалистите настояват за коренна промяна в системата на здравеопазването. Те предлагат – тя да не се основава на Търговския закон.

Държавата не трябва да финансира по един и същ начин държавните болници и частните лечебни заведения, които са на свободния пазар“, категоричен е Жаблянов.

Той каза, че сегашният здравен модел в България е изчерпан, защото средствата в бюджета се увеличават непрекъснато, дефицитът расте, болничните заведения стават все по-малко и се ограничава качеството на здравното обслужване.

В същото време огромният финансов ресурс отива в нелоялната конкуренция на частните болници“, коментира Жаблянов.

Той допълни, че при сегашния модел на здравеопазване една трета от общинските болници трябва да бъдат затворени. Предстояло това да се случи и с областни болници в Северна България.

Освен че сме против болниците да бъдат търговски дружества, ние сме категорично за запазването на общинските болници“, подчерта Жаблянов.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme