Голям цирк се оказа акцията срещу кмет от ГЕРБ, който е обвинен в корупция

rsz_marin_rachev_-_kmet_na_septemvri_s_cvetan_cvetanov

Кметът на община Септември Марин Рачев от ГЕРБ, който беше арестуван на 1 февруари по обвинения в корупция, а след това пуснат под гаранция – първо от 250 000, а после от 130 000 лева, “успешно” обжалва отстраняването от поста си.

protest Septemvri korupcia

Оказва се, че шумно прокламираната операция срещу него и сериозните обвинения на прокуратурата, не са направили голямо впечатление на съдебния състав от Апелативния специализиран съд. Жалбата на Рачев – случайно или не, беше гледана от съдиите, които се прочуха с това, че промениха мярката за неотклонение на скандалния кмет на Галиче – Ценко Чоков, коментира blitz.bg.

Те върнаха кмета на Септември на поста му. Според магистратите нямало данни, че ако е на поста, Марин Рачев би укрил доказателства, или пък би повлиял на свидетели. Той пък обяви, че е в отпуска до началото на месец април, но е на разположение на разследващите органи.

Докато съдиите гледаха мярката му, пред сградата на съда се бяха събрали “привърженици” на кмета от ГЕРБ, предимно мургави граждани.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

 

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme