Социалистите обявиха, че няма да допуснат София да се превърне в столица на фашизма в Европа

Lukovmarsh balgarski neonacisti

БСП се обяви категорично против провеждането на  шествието в София, посветено на генерал Христо Луков. Той е бил лидер на фашистката организация „Българските национални легиони“ през 30-те и началото на 40-те година на миналия век.

Pargov obshtinski savet

Няма да допуснем София да стане столица на фашизма в Европа„.

Това каза Калоян Паргов – лидер на БСП – София и председател на групата на социалистите в Столичния общински съвет. Той говори на заседание на общинските съветници на София.

В декларацията, прочетена от Паргов се казва, че „България и българските граждани никога не са проявявали търпимост и толерантност към подобни демонстрации на такава мракобесна идеология, каквато е „кафявата чума„.

Доказателство за това е и спасяването на българските евреи от лагерите на смъртта.

Огромна грешка е Столична община да допусне шествие с участието на поддръжници на личност и идеология, която символизира най-мрачните моменти от европейската история от 20-и век… Ето защо настояваме кметът на София Йорданка Фандъкова ясно да заяви позицията си по темата „Луковмарш“ и да положи необходимите ефективни усилия за възпрепятстване на плановете за провеждане на парада на омразата„, се казва в декларацията на БСП.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme