От БСП обясниха за корупцията в общините, които се контролират от ГЕРБ

korupcia

От БСП настояват главният прокурор и вътрешният министър да бъдат изслушани в парламента по казуса с кмета на град Септември Марин Рачев и справките на ДАНС, които са открити на нощното му шкафче.

Недоумение буди как кметът на община с около 2500 жители има 250 хиляди лева да си плати гаранцията?!“. Това обяви от името на ПГ на “БСП за България” Филип Попов.

Filip Popov BSP

От парламентарната трибуна социалистът попита и каква е ролята на Даниела Малешкова в скандала. Тя е била заместник на Рачев до април 2017 година, а сега е депутат от ГЕРБ. Обвиненият в корупция кмет й е вменил да подписва платежни нареждания, ордери, отчети за изпълнението на бюджета.

“Корупцията се превръща в емблема на сегашното управление. Думата “управление” се покрива с корупция, с подмяна на процедури и облага“, констатират от БСП.

Рачевгейт” е поредният “гейт” под крилото на ГЕРБ. Днес в много български общини има по един самозабравил се овластен, който раздава обществени поръчки на свои хора, който изнудва и заплашва“, обяви Попов.

След тефтерчето на Златанов, отново е намерено тефтерче – в кмет на ГЕРБ. В тефтерчето има разчети за фирми, свързани с кмета на Септември, чрез които вероятно общината е източвана. Описват се фирмите, сумите на обществени поръчки, печалби“, изброи народният представител от “БСП за България”.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme