Отнемат имоти за близо 422 хиляди лева на бивш кмет

sadebno reshenie

Бившият кмет на община Неделино Стоян Беширов вероятно ще загуби много пари. Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество е внесла в Окръжен съд Кърджали иск. С него се настоява – от Беширов и съпругата му да бъде отнето  имущество в размер на 421 425 лева, съобщава dir.bg.

Beshirov - bivsh kmet Nedelino

Процедурата е започната по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество след получено уведомление, че Беширов е привлечен като обвиняем за това, че като кмет на Неделино умишлено не изпълнил и нарушил служебните си задължения във връзка със Закона за обществените поръчки и от това са настъпили значителни вредни последици за общината.

Комисията претендира за отнемане – от Стоян Беширов, от съпругата му и контролираните от тях търговски дружества, на земеделски земи и гори на територията на село Загорски, община Кирково, град Неделино и град Ракитово, както и суми, преминали по банкови сметки и лични парични вноски в търговски дружества.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme