От БСП обвиниха кабинета на Борисов и ГЕРБ в лъжа

Gechev Stinev BSP

БСП обвини правителството, че лъже за успехите в борбата с контрабандата и поиска временна анкетна комисия, която да провери дейността на акцизната система в Агенция “Митници”.

В началото на седмицата министри – начело с премиера Борисов, отчетоха най-ниското ниво на контрабандата у нас – 6 на сто при цигарите и 12% повече приходи в бюджета от горивата.

Според социалистите обаче изявленията на премиера не се подкрепят от отчета на Агенция “Митници” за миналата година.

Народният представител Румен Гечев цитира данни, според които през 2017 година у нас са хванати “само два-три ТИР-а с цигари”.

“Това са 37 милиона къса цигари. През 2016-та са били 44 милиона”, каза депутатът.

Той даде пример и с горивата. Гечев припомни, че през миналата година цените на суровия петрол и на бензина у нас са се увеличили, но приходите от акцизи били без промяна.

Правителството на ГЕРБ и партньорите им лъжат за борбата с контрабандата“, каза Гечев. Той твърди, че доклад на Агенция “Митници” опровергава твърденията на властта.

Колегата му Драгомир Стойнев съобщи, че БСП ще внесат в деловодството на парламента искане за създаване на временна комисия, която да разследва българската акцизна система в Агенция “Митници”.

Стойнев припомни парламентарните дебати, при които стана ясно, че системата не е сигурна. Твърди се, че тя е била „пробита” с престъпни цели. Социалистът изтъкна и притесненията в ДАНС, че съществуват технически възможности за манипулация на акцизната система в Агенция “Митници” и др.

Социалистите ще настояват комисията да се създаде на паритетен принцип.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme