Гарантирано саниране от ГЕРБ – ето защо още един жилищен блок протече

sanirane

Блок в Карнобат протече, след като фирмата, която извършва санирането му, оставила недовършен обекта и се прехвърлила на друг. Подобно е състоянието и на останалите общо 16 жилищни блока, които се санират, съобщава bTV.

Хората, които живеят в сградата, се оплакват, че изненадващо ремонтът е спрял в средата на януари. Майсторите прибрали скелето и си тръгнали. Поради течовете – след спряното саниране, апартаментите им са съсипани от влагата и мухъла.

Санирането било спряно поради отрицателните температури през месец януари, обясни Стефка Иванова. Тя е временно изпълняваща длъжността кмет на община Карнобат.

blok pochti saniran

Златина Димитрова – ръководител на проекта за енергийна ефективност, също потвърди, че санирането е спряно на 17 януари по предложение на проектанта заради отрицателните денонощни температури. Дейностите ще продължат, когато е нормално да се строи, отбеляза тя и допълни, че най-вероятно това ще се случи през март.

“Течовете, които са се появили, защото хидроизолацията на сградата не е довършена. При първа възможност ще пуснем фирмата до покрива, за да довърши точно там, където се е появил течът”, отбеляза тя.

А какво ще правят дотогава хората, които живеят в този блок в Карнобат?!

Интересното е, че в България е нормално температурите да са отрицателни през януари. Защо “майсторите на фирмата” са започнали ремонта на блока насред зима?! Вероятно се касае за поредната схема, свързана са плащанията по проектите на ГЕРБ за “безплатно саниране”, коментират експерти.

Сградата в Карнобат е поредната, която протича в “процеса на саниране”, който осигуряват от ГЕРБ, напомнят редица медии.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

 

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme