Преди година алчността на Борисов и Павлова уби човек!

тунел000000131

Навърши се една година, откакто паднала греда от лампа уби жена в тунел „Ечемишка” на магистрала “Хемус”


Греда от старо осветително тяло падна върху автомобил в тунела „Ечемишка” и уби пътничка в преминаващ автомобил. Това съобщиха от АПИ


Водачът на автомобила е ранен леко и е откаран в болница. Движението в момента се осъществява по обходен маршрут по пътя Ботевград – София. Предстои извършването на оглед на местопроизшествието за изясняване на фактите и обстоятелствата, довели до инцидента. Първоначалните оценки сочат, че причина за тежкия инцидент е корозия на носещата метална конструкция на осветителната система. В момента основно се ремонтира тръбата за Варна на тунел „Ечемишка“. Строителните работи започнаха в началото на септември м. г. и се очаква да продължат до пролетта. Съоръжението е с дължина 775 м и е в експлоатация от 1984 г. Осветлението на тръбата за София предстои да бъде ремонтирано след като приключи цялостния ремонт на тръбата за Варна. Експерти на АПИ ще извършат оглед на конструкцията на осветлението и при наличие на опасни елементи ще бъдат отстранени, за да се осигури безопасното преминаване през съоръжението.
“Вчера минахме от там с децата. ГЕРБ непрекъснато ремонтира тази магистрала от осем години и тя никога не е ремонтирана. Днес алчността на Борисов и Лиляна Павлова уби човек. Добре е това да се знае. Не е нещастен случай, а предумишлено убийство от лакомията на тези изроди“ – написа Явор Дачков във Фейсбук.

Служебният министър-председател Огнян Герджиков разговаря с министъра на регионалното развитие и благоустройството Спас Попниколов по повод трагичния инцидент, при който загина жена в тунел „Ечемишка“, съобщиха от Правителствената информационна служба.

Премиерът разпореди да бъдат извършени всички действия от страна на институциите от изпълнителната власт по изясняване на обстоятелствата, довели до инцидента в неремонтираната тръба на съоръжението, да бъдат предприети необходимите мерки и потърсена отговорност. Прокуратурата вече е завела следствено дело по случая.

Огледът на мястото продължава и в него ще се включи лично министърът на регионалното развитие и благоустройството. Министър-председателят увери, че всички отговорни институции работят по случая. За предприетите действия премиерът е информирал президента Румен Радев.

 Министър-председателят изразява съболезнованията си към близките на загиналата.

Подобни публикации


loading...
  1. През септември е направена проверка и профилактика на тръбата , преди движението изцяло да се насочи през нея! Срещу извършилите проверката и профилактиката има имена , ЕГН и адреси!

  2. Жалко за невинната жертва. Отново нещата ще се размият във времето. И отново виновни няма да има. Но господин Панев го каза много точно. Така трябва да се постъпи.

  3. ако искате да знаете,и да бъдем честни един към друг, левият тунел пропадна,дадохме и жертва лятото или го забравихте,знаете ли,че виадуктите по хемус може да паднат в ъв всеки момент,

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme