Президентът Радев наложи вето на закон и защити земята на България

prezident Rumen Radev

Президентът Румен Радев наложи вето на Закона за изменение и допълнение на Закона за посевния и посадъчния материал заради направените с него изменения в Закона за опазване на земеделските земи. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

traktor zemedelie fermer

Държавният глава не е съгласен с правилата относно промяната на предназначението на земеделските земи. Той смята, че те не изпълняват конституционното задължение на държавата за особена закрила на земята. Тези правила не гарантират, че промяната в предназначението на обработваемите земи, ще става само по изключение, при доказана нужда.

Според президента Радев промени в законодателството, които засягат основни начала на Конституцията, трябва да преминават през всички етапи на законодателния процес. Само така може да се гарантира прозрачност и да се даде възможност на всички заинтересовани лица да изразят своето мнение.

По този начин ще бъде ограничена лесната промяна на статута на земеделски земи и тяхното безконтролно застрояване, коментират експерти.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme