С кръв и насилие ли са били изпълнени годините на социализма у нас?

rsz_bg_-_80-te_9

Опитите да бъде вменено на учениците, че годините на социализъм  в България са били изцяло мрачни и изпълнени с насилие от страната на управляващите – коментираха депутати от БСП и ГЕРБ в ефира на bTV.

Velkov BSP Garenvski GERB v BTV

Темата предизвика разгорещени дебати и обвинения между управляващи и опозиция. Народният представител от БСП Славчо Велков се появи с черни ръкавици в телевизионното студио. Той заяви: “Дойдох с ръкавици, понеже вчера бях обвинен в пленарна зала, че ръцете ми били опръскани с кръв до лактите. Това е моят знак на протест. Аз обаче никого не съм клал“.

Когато се говори за престъпленията на комунизма, днешните социалисти продължават да се отъждествяват с комунизма и неговите престъпления, след като са станали капиталисти и се отрекоха от него. Това доказва, че те не са забравили за миналото си“, заяви депутатът Спас Гърневски от ГЕРБ.

Недопустимо е в това време да говорим за кръв и да го свързваме с учебните програми на българските училища. Историята трябва да се изучава – такава, каквато е била. Нали е имало и други режими“, добави Велков.

Много от мнозинството в ГЕРБ и “Обединени патриоти” са принадлежали към комунистическата партия, посочи той.

Това, което е извършил комунистическия режим не е било известно до сега. Поради това е важно да се изучава. Някои факти все още излизат. Не е грях, че някой е бил член на тази партия тогава, а че когато са известни престъпленията да останеш неин член. Тази партия 100 години е строила комунизъм с кръв и насилие“, твърди Гърневски.

В този момент Велков разкри малко известен факт за опонента си. “Г-н Гърневски е писал ода за Георги Димитров. Той е човекът, който е отстъпил от убежденията си“, разкри Велков.

Спас Гърневски призна и добави: “Бях член на литературния клуб в Пловдив и написах стихотворението си по повод 100 годишнина от рождението му“.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme