Арестуваха кмет от ГЕРБ по обвинения в корупция. Близък ли е той да втория човек в управляващата партия?

kmet Septemvri Rachev

Кметът на Септември Марин Рачев е арестуван, засега – за 24 часа, съобщи пред журналисти говорителят на Главната прокуратура Румяна Арнаудова.

Рачев е бил задържан в Пазарджик, където живее, а е кмет на Септември.

Тя, както и ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев, заедно с шефа на дирекция “Противодействие на корупцията”, пристигнаха в града по повод на течащата в момента специализирана акция. Тя започна рано сутринта. Претърсени са – сградата на общината в Септември, както и адреси в Пазарджик, свързани с близки до кмета на Септември. Претърсен е офис на съпругата на градоначалника Васка Рачева.

 Срещу Марин Рачев ще бъдат повдигнати две обвинения. Първото е за безстопанственост при 7 сделки с имоти, щетите от които са за над 100 000 лева. Другото е за решение – с общински пари да  бъде купен частен имот на нереално висока цена. Продаден е от фирма, която е собственост на жена, близка до кмета. Преди това самият Рачев е притежавал фирмата, обяви говорителят на Главната прокуратура.

Ръководителят на Специализираната прокуратура Иван Гешев съобщи, че ще бъдат проверени съпругата и почти всички роднини на кмета, за които е установено, че имат финансови отношения с общината. Проверката трябва да установи къде са 13 милиона лева, с които е ощетена местната хазна. Работи се по версия за организирана престъпна група, източвала милионите.

rsz_marin_rachev_-_kmet_na_septemvri_s_cvetan_cvetanov

Кметът на Септември е подсъдим за укриване на данъци, при което ощетил държавата. Разследването е започнало преди да бъде издигнат за кмет от политическа партия ГЕРБ. Интересно е – защо тя се е спряла на подобен кандидат?! Кметът Марин Рачев, който беше арестуван днес, позира гордо на общи снимки с втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов, отбелязват политически анализатори.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

 

 

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme