Вече е факт оставката на шеф на държавна служба, смятан за близък до втория човек в ГЕРБ. Искането е на президента?

Borisov Cvetanov Antontov

Вече официално е факт оставката на началника на Националната служба за охрана (НСО) Ангел Антонов. Това потвърдиха от Президентството и от Министерски съвет.

shef na NSO ostavka

На 23 януари тази година редица медии обявиха, че Антонов се е оттеглил от поста, но по-късно тази информация беше опровергана. Той е уволнен, въпреки че е отказал да се съобрази с искането на президента Радев, коментират запознати със ситуацията.

В средата на януари стана известно, че прокуратурата е започнала проверка по няколко сигнала срещу Антонов, подадени от служители на НСО.

В тях се твърди, че той е ловувал в ловното стопанство „Кричим“, а излетите му там са били прикрити като командировки. Имало нарушения и в автопарка на държавната служба – роднина на Антонов е шофирал автомобил, предоставен на НСО за пробно каране.

nso-avtomobili-specialen-rezgim

Още през октомври миналата година редица медии обявиха, че президентът Румен Радев е информирал правителството, че настоява да бъде сменен шефът на Националната служба за охрана (НСО). Антонов, който е смятан за близък до втория човек в ГЕРБ Цветан Цветанов, явно не е пожелал да се съобрази с искането на държавния глава, коментират анализатори. Сега обаче очевидно е принуден да подаде оставка, на фона на прокурорска проверка срещу него.

Той обаче няма да остане без пост. Изпращат Антонов като генерален консул на Република България в Санкт Петербург.

Ангел Антонов беше назначен за началник на НСО от предишния президент Росен Плевнелиев през май 2014 година. Преди това дипломираният икономист е бил шеф на Националната полиция, а в МВР работи от 1993 година.

Още при назначаването му тръгна слухът, че Антонов е изключително близък с депутата от ДПС Делян Пеевски, пише news.bg.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани! Харесайте страницата ни във Фейсбук!

 

Подобни публикации


loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme